Annons

Tonåringen Coco Gauff tog hem US Open

Amerikanskan Coco Gauff tog hem US Open efter att ha besegrat den blivande världsettan på rankningen, Aryna Sabalenka från Belarus, med 2-1 i set.
Tennis • Publicerad 10 september 2023
Amerikanskan Coco Gauff tog hem US Open i tennis genom att besegra den blivande världsettan på rankningen Aryna Sabalenka från Belarus med 2-1 i set.
Amerikanskan Coco Gauff tog hem US Open i tennis genom att besegra den blivande världsettan på rankningen Aryna Sabalenka från Belarus med 2-1 i set.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Det är blott 19-åriga Coco Gauffs första finalseger i US Open, förra året åkte hon ut i kvartsfinalen.

– Jag känner mig lite som i chock just nu. Jag är så tacksam, men ska jag vara ärlig så jag har egentligen inga ord för vad jag känner, säger Gauff i segerintervjun på banan efter matchen.

Annons

Tonåringen Gauff är rankad som nummer sex i världen och ses som systrarna Williams arvtagerska. När hon slagit in matchbollen kastade hon sig raklång på banan, gråtande men sökte strax upp sina föräldrar på läktaren där Gauffs mamma hördes utbrista: Du klarade det!

Pappan grät

– Det är första gången jag har sett min pappa gråta, säger Gauff.

Avgörandet kom efter det att Sabalenka tagit hem det första setet med 6–2 och Gauff det andra med 6–3. Sedan servade tonåringen Gauff hem det tredje setet med 6–2 i ett gem som hon vann blankt inför den jublande hemmapubliken på Arthur Ashe Stadium i New York.

När Sabalenka intervjuades efter matchen och möttes av kraftiga applåder från publiken, som gett hennes motståndare den mesta uppbackningen under kampen, kommenterade hon det med:

– Tänk om ni hade stöttat mig på det här sättet under matchen!

Otrolig spelare

Coco Gauff hade bara gott att säga om Sabalenka.

– Hon är en helt otrolig spelare och jag gratulerar henne till platsen som etta på rankningen, det är välförtjänt, säger Gauff och tillägger att hon alltid talar om belarusiskan som en mycket angenäm person och att den tävlingsinstinkt och den hetta hon tillför tennisen gör sporten bättre.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons