Annons

Timrå klart för hockeyallsvensk final

Timrå vann den sjätte semifinalmatchen i hockeyallsvenskan över Västervik och är därmed klart för final.
Ishockey • Publicerad 13 april 2021
Timrå är klart för final i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Timrå är klart för final i hockeyallsvenskan. Arkivbild.Foto: Jonas GustafssonTT

Timrå bortavann med 3–0 och har därmed ointagliga 4–2 i matcher i bäst av sju.

Hemmalaget gjorde vad man kunde för att utjämna matchserien, men många utvisningar ställde till det. Timrå gjorde både 1–0 och 2–0 i powerplay. Det första målet gjordes till och med i spel fem mot tre. Jonathan Dahlén stod väl placerad vid den bortre stolpen och slog klubban i isen för att få Jens Löökes passning.

Annons

– Det var otroligt skönt att få se pucken slinka in mellan benen. Och det var en mycket bra passning av Lööke, säger Dahlén till C More.

Tre utvisningar i den andra perioden för Västervik gjorde att Timrå kunde gå till pausvila med 2–0, andra målet av Jacob Olofsson.

– Det var det som avgjorde, säger Västervikstränaren Mattias Karlin till C More.

Hartmann satte 3–0-målet i tom bur med knappt två minuter kvar av matchen.

I finalen möter Timrå antingen Karlskoga eller Björklöven. Björklöven leder den serien med 3–2 i matcher och kan säkra en finalplats på onsdagen.

– Det spelar ingen roll vilka vi får möta, vi ska spela vårt spel och se hur långt det räcker, säger Hartmann till C More.

– Det viktigaste i ett slutspel är att sätta defensiven och det har vi verkligen gjort, vi spelar extremt tajt i defensiv son.

Timrå får gälla som favorit i finalen efter att ha vunnit grundserien överlägset, med 22 poäng före Karlskoga och 25 före Björklöven.

Vinnaren i finalen tar en plats i SHL.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons