Annons

Tande har lämnat sjukhuset

Den norske backhopparen Daniel-André Tande har fått lämna Akershus universitetssjukhus utanför Oslo, där han vårdats sedan början av april efter den otäcka olyckan i Slovenien före påsk.
Det meddelar det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.
Backhoppning • Publicerad 13 april 2021
Daniel-André Tande kraschade den 25 mars. Arkivbild.
Daniel-André Tande kraschade den 25 mars. Arkivbild.Foto: AP/TT

"Daniel blev i går (läs: måndag) utskriven från sjukhuset. Han är i ett bra allmäntillstånd och mår bra. Lugn och vila är en del av behandlingen. Detta är inte förenat med framträdanden i medier. Daniel är därför inte tillgänglig för intervjuer de kommande veckorna", säger det norska backhoppningslandslagets lagläkare Guri Ranum Ekås i pressmeddelandet.

Det var i ett provhopp inför världscuptävlingen i slovenska Planica den 25 mars som 27-årige Tande tappade kontrollen i luften och landade otäckt utan kontroll. Tande behandlades först på universitetssjukhuset i Sloveniens huvudstad Ljubljana innan han den 2 april kom hem till Norge med ambulansflyg och därefter fördes till Akershus universitetssjukhus.

Han har tidigare rapporterats ha sluppit huvud- och nackskador, men bröt nyckelbenet och punkterade lungan. Han försattes i konstgjord koma, men väcktes ur den efter några dagar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons