Sverige klart för kvartsfinal

Handboll • Publicerad 31 juli 2021
Jamina Roberts gör ett av sina sex mål i OS-matchen mot Brasilien.
Jamina Roberts gör ett av sina sex mål i OS-matchen mot Brasilien.Foto: Henrik Montgomery/TT

De svenska handbollsdamerna är klara för kvartsfinal i OS efter seger mot Brasilien med 34–31.

Det tog dock 23 minuter i första halvlek innan Sverige hade kommit ikapp Brasilien som inledde matchen med ett starkt anfallsspel samtidigt som svenskorna inte hann med i försvaret och orsakade många straffar. Sverige kunde sedan gå till 15–13-ledning i halvtid.

I den andra halvleken utökades först den svenska ledningen. Sedan kom Brasilien tillbaka och kvitterade med åtta minuter kvar. Efter en svensk timeout kunde Sverige åter ta kommandot i matchen.

Jamina Roberts och Elin Hansson var Sveriges bästa målskyttar med sex mål vardera.

Sverige har vunnit tre gruppspelsmatcher och spelat en oavgjord. På måndag spelas den sista matchen, mot tabelljumbon Ungern.