Annons

Sverige föll mot hemmanationen i JVM-genrepet

Det såg först ut att bli ett riktigt magplask för Sverige i JVM-genrepet mot Kanada. Och även om Juniorkronorna kom ikapp räckte det inte hela vägen och hemmanationen vann med 4–3.
Ishockey • Publicerad 9 augusti 2022
Rögles Theodor Niederbach plockade två poäng mot Kanada – ett mål och en assist. Arkivbild.
Rögles Theodor Niederbach plockade två poäng mot Kanada – ett mål och en assist. Arkivbild.Foto: JASON FRANSON

Kanada ledde med 3–0 efter första perioden i träningsmatchen i Edmonton. I andra reducerade Sverige till 3–1 genom Rögles Theodor Niederbach.

Kanada utökade ledningen till 4–1 i början av tredje, men efter det lyckades Juniorkronorna komma i kapp, om än inte hela vägen.

Annons

Jonathan Lekkerimäki, Djurgårdsspelaren som var förste svensk att plockas (av Vancouver) under NHL-draften i början av juli, gjorde Sveriges andra mål, assisterad av Niederbach med halva tredje perioden spelad.

I slutminuterna fick sedan William Wallinder, Rögle, in Sveriges tredje och sista mål. Matchen slutade 4–3 till Kanada.

– En jättetuff och jättebra match tycker jag. Första halvan av matchen är vi inte bra, vi börjar för omständligt. Jag tycker vi spelar fast oss själva lite grann och faller in i fällan, säger förbundskapten Tomas Montén.

– Sedan lyckas vi ta oss igenom och vi genomför en riktigt bra match sista halvan, fortsätter han.

På tisdagen börjar JVM i Edmonton. Det skulle egentligen ha spelats i fjol men avbröts och sköts upp på grund covidutbrott i flera lag. Sverige spelar första matchen mot Schweiz, nedsläpp klockan 20 på onsdag.

Rättat: I en tidigare version av texten står fel dag för mästerskapets start. JVM börjar på tisdagen och inget annat. Det uppgavs även fel klubbadress på Theodor Niederbach. Rätt är att han spelar för Rögle BK.

Fakta: Sveriges tio senaste JVM

2021: Femma.

2020: Brons.

2019: Femma.

2018: Silver.

2017: Fyra.

2016: Fyra.

2015: Fyra.

2014: Silver.

2013: Silver.

2012: Guld.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons