Annons

Svenskduon klarade kvalgränsen i La Quinta

Golf • Publicerad 23 januari 2021
Alex Norén slår ut på första rundans 17:e hål under den pågående PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien.
Alex Norén slår ut på första rundans 17:e hål under den pågående PGA-tourtävlingen i La Quinta, Kalifornien.Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Henrik Norlander spelade upp sig under andra dagen av PGA-tävlingen i La Quinta, Kalifornien. Svensken gick runt på 68 slag, fyra under par, och avancerade i fältet.

Tre tidiga birdies gav hopp om ett ännu bättre resultat, men efter ett inspel till höger om sista hålets green och en chipp och tvåputt avslutades fredagen med en bogey.

Annons

Norlanders sammanlagda resultat på minus fem räcker dock för att klättra över 50 placeringar och till vidare spel i helgen.

Där får även tävlingens andre svensk, Alex Norén, spela. De två svenskarna spelade i samma boll men gick åt olika håll i resultatlistan. Norén inledde dagen som delad sexa men hans 71 slag förde ner honom till en delad 26:e plats, ett slag före bland andra Norlander.

Norén hade en svängig runda med såväl tre bogeys som en eagle, vilket gör att han nu är fem slag från ledningen. Där ligger inför helgens spel sydkoreanen Sungjae Im, som med -11 närmast jagas av en kvintett spelare som alla är slaget efter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons