Annons

Svenska OS-hoppen sköt bort sig i Ruhpolding

Det blir inget svenskt firande efter herrarnas sprint i världscupen i skidskytte i Ruhpolding.
Båda OS-hoppen Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson sköt bort sig från pallen i det stående skyttet.
Skidskytte • Publicerad 13 januari 2022
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.Foto: Hendrik Schmidt/AP/TT

Norrmännen avstod helgens lopp till fördel för OS-förberedelser – och det fanns goda chanser för dubbla svenska pallplatser när både Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson ända fram till det andra skyttet var med i kampen om topplaceringarna. Men med två bom vardera där fick de nöja sig med placeringar långt från topp tio.

När majoriteten av åkarna gått i mål var Ponsiluoma bäste svensk på 14:e plats, medan Samuelsson var 18:e. Jesper Nelin, också två bom, var 41:e.

Annons

– Jag hade en superchans att skjuta bra idag, men det var halt och jag spände mig mycket i benen, säger Ponsiluoma till SVT efter loppet.

Han tar dock med sig att åkformen är tillbaka inför kommande lopp, säger han.

– Jag blickar framåt.

Femling skyttebäst

Peppe Femling var då bäst skyttemässigt av de mer rutinerade svenskarna, med en bom i det andra, stående skyttet – men med en långsammare åktid blev det en placering utanför toppen även för honom, trots att han som gick ut som 27:e hämtade flera placeringar.

– Det kändes rätt bra ändå, jag fick åka mycket själv. Försökte att ta det lugnt, säger Femling efteråt.

– Det är ett steg i rätt riktning.

Fransk seger

Franske Quentin Fillon-Maillet segrade framför tyske Benedikt Doll och belarusiske Anton Smolski.

Malte Stefansson och Oskar Brandt, som konkurrerar om en OS-plats, sköt tre bom vardera totalt, men framförallt Brandt hade en lovande åktid – elfte bäst i hela loppet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons