Annons

Svaret på JVM-petningen – Wallstedt höll nollan

Jesper Wallstedt fick mest vakta båsdörren under JVM.
Det blev tändvätska inför SHL-comebacken med Luleå – där 18-åringen höll nollan mot Frölunda.
Ishockey • Publicerad 7 januari 2021
Jesper Wallstedt höll nollan i sin comeback efter JVM.
Jesper Wallstedt höll nollan i sin comeback efter JVM.Foto: Adam Ihse/TT

Det blev ett tidigt uttåg ur junior-VM i Kanada för Sverige och redan innan det begränsat med speltid för Jesper Wallstedt.

Dessutom hann han inte med flyget som skulle ha möjliggjort en SHL-comeback redan mot Rögle i Ängelholm i tisdags.

Annons

Men till den svåra bortamatchen mot Frölunda var han tillbaka i Luleåmålet.

Det slutade med en nolla – bland annat tack vare en skridskoparad som i sista stund hindrade Frölunda från att reducera i första perioden.

Situationen blev omdiskuterad, eftersom Frölundaspelarna slutade spela när klubbens målraketer bakom målet gick i gång – felaktigt, skulle det visa sig.

– Jag tror att den går in, så när domaren blåser tänker jag bara att jag skickar ut den med klubbspetsen, säger Jesper Wallstedt.

– Men så ser jag på jumbotronen efteråt att jag räddar den ju i stolpen och så är det ju klubbspetsen som håller den på rätt sida. Så det var lite tur ändå.

Närmare än så kom Frölunda heller inte ett mål. I stället motade Wallstedt samtliga 21 skott och höll nollan i comebacken.

Men revansch? Så långt vill 18-åringen ändå inte gå.

– Nej, jag vet inte. Men jag har haft inställningen att vilja bevisa att jag tycker att jag skulle ha kunnat spela mer. Man åker ju inte till ett JVM för att sitta på bänken, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons