Svår knäskada stoppar IFK:s allsvenska nyförvärv

Kalmar Artikeln publicerades

Det blev inte en minut i serien för nyförvärvet Klara Grahn.

På torsdagen fick hon det tunga beskedet att korsbandet är av.

Den 21-årige anfallaren med allsvenska matcher i bagaget flyttade från Piteå till Kalmar. En spetsvärvning för IFK Kalmar i jakten på att ta steget upp i högsta serien.

Grahn skadade sitt knä på träning för snart tre veckor sedan och i ett första skede trodde man inte att skadan var så allvarlig utan började rehabträna. Men när Grahn inte blev bättre så skickades hon på röntgen och nu kom beskedet.

– Jättejobbigt och tufft. Hon flyttade ner till Kalmar och skrev på ett år för oss. Sedan händer det här, säger IFK-tränaren Jonas Walfridsson och fortsätter:

  – Jag såg inte händelsen själv men det ska ha varit lite fysisk kontakt och mer att hon fastnade i planen.

  IFK Kalmar har nu båda tänka nyckelspelarna Klara Grahn och Matilda Johansson Prakt ur spel den här säsongen på grund av knäskador. Inför helgens hemmamatch mot Mallbacken är det också stora frågetecken för Ida Andersson och Emelie Brandt som båda åkte på huvudskador i matchen mot Umeå.

  – Ida har fortfarande huvudvärk och är helt ur spel. Enligt min erfarenhet så är hon borta även nästa match mot Kungsbacka. Däremot har vi väl lite hopp om Emelie Brandt om nu inget annat skulle inträffa, säger Jonas Walfridsson.

  Däremot är mittfältaren Lisa Malmström tillbaka i träning.

  – Vi har flyttat upp Wilma Finnman i a-truppen och jobbar med de spelare vi har.

  Fakta

  Fyra korsbandsskador på ett år

  Maja Träff Williams: Skadades i omgång tre förra året mot Sirius hemma på Gröndal. Är tillbaka i spel och har hoppat in i de två första seriematcherna i år.

  Maja Fridberg: Mittbackstalangen fick mycket speltid under förra säsongen men gick sönder i en cupmatch mot Färjestaden under hösten. Rehabtränar och om allt klaffar ska hon kunna träna lätt med boll om sex-sju veckor.

  Mathilda Johansson Prakt: Skadades i premiären mot BK 30 Västerås och byttes ut redan i den nionde minuten. Har fått en preliminär operationstid - 19 maj - men är redan i gång med sin rehabträning.

  Klara Grahn: Se ovan.

  Visa mer...