Annons

Svanbergs Wolfsburg nollat av Bayern München

Mattias Svanberg fick sin andra raka ligastart i nya klubben Wolfsburg. Det hjälpte föga då Bayern München fortsätter övertyga och vann komfortabelt med 2–0.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2022
Sadio Mané.
Sadio Mané.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Mattias Svanberg bytte Bologna för Wolfsburg inför säsongen. Mot Bayern München fick han sin andra raka ligastart men den tyska giganten var ett alldeles för svårt prov.

Wolfsburgtränaren Niko Kovac tränade bortalaget 2018–2019 och vann både ligan och cupen. Men att det för kvällen bara slutade med en 0–2-förlust för sitt nya lag får bara ses som ren tur.

Annons

Bayern tog kommandot direkt och hade en boll i nät redan efter 20 minuter som dömdes bort för offside. Det var nyförvärvet Sadio Mané som inte riktigt befann sig på rätt sida.

Ett snabbt mål av talangen Jamal Musiala och ytterligare tio minuter senare av veteranen Thomas Müller redan före halvtid blev nådastöten.

Det var helt enkelt inte Manés kväll som hade ännu en boll i nät, som även den vinkades av för offside.

Svanberg byttes ut efter 60 minuter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons