Annons

Super Bowl-ringen såld för nästan 10 miljoner

Amerikansk fotboll • Publicerad 23 maj 2020
New England Patriots ägare Robert Kraft sålde en Super Bowl-ring och ska skänka pengarna till välgörande ändamål. Arkivbild.
New England Patriots ägare Robert Kraft sålde en Super Bowl-ring och ska skänka pengarna till välgörande ändamål. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

New England Patriots ägare Robert Kraft har sålt sin Super Bowl-ring från 2017.

Pengarna från auktionen, motsvarande 9,9 miljoner kronor, ska skänkas till behövande under coronakrisen.

Annons

– Jag funderade på vad jag kunde göra som var speciellt. Jag ville ge något extremt värdefullt. Så jag tänkte att jag skulle ge den här ringen, för vår femte Super Bowl, eftersom den visade hur vi lyckades hämta in ett stort underläge, säger Kraft.

NFL-laget från Boston låg under med 3–28 men vände till 34–28 mot Atlanta Falcons i 2017 års final i amerikansk fotboll.

Den nya ringägaren ska flygas till Boston i Krafts privatplan och tas till Patriots hemmaarena Gillette Stadium där överlämnandet av ringen ska ske. Ringen har 283 diamanter för att påminna om underläget 28–3.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons