Toivonen efter MFF:s kross: "Det lever än"

Malmö FF befäster sin ledning i allsvenskan genom en styrkedemonstration i seriefinalen mot Häcken.
Något SM-guld har dock inte MFF-spelarna tagit ut i förskott.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin gratuleras av Jo Inge Berget efter 3–0-målet hemma mot Häcken. Kiese Thelin svarade för ytterligare ett mål och en framspelning i toppmötet på stadion i Malmö.Foto: Andreas Hillergren/TT

Även om Häcken har en match mindre spelad så är Hisingslaget nu nio poäng efter Malmö FF efter att skåningarna vunnit toppmötet i allsvenskans 22:a omgång. Malmö har åtta poäng ner till tvåan Norrköping och trean Elfsborg, men anfallsveteranen Ola Toivonen vill inte säga att striden om Lennart Johanssons pokal är avgjord.

– Vi har Hammarby, vi har Djurgården borta. Det är tuffa matcher. Det lever än, säger Toivonen.

"Omvända roller"

Det var 34-åringen som gav MFF ledningen redan i den sjätte minuten. Normalt sett brukar det vara Toivonen som sätter upp sina lagkamrater i målchanser i djupled, men denna gång var det veteranen som rann igenom och placerade in 1–0 efter en fin framspelning av Isaac Kiese Thelin.

– Det var ett fint mål. Omvända roller för en gångs skull. Vi har väl saknat samarbetet lite de senaste matcherna vi har spelat ihop och nu är det skönt att vi får utdelning poängmässigt, säger Toivonen om samspelet med Kiese Thelin.

Kiese Thelin utökade efter 16 minuter ledningen på 2–0 när han klackade in ett långt inkast från vänsterbacken Jonas Knudsen. MFF-anfallaren gjorde i upptakten av den andra halvleken sitt elfte mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 3–0.

– Klart det är skönt att göra mål och poäng som hjälper laget till poäng, säger Kiese Thelin.

Just de långa inkasten från Knudsen låg bakom ytterligare två MFF-målchanser under den första halvleken, men det är inget som Malmö tränar extra på enligt anfallaren.

– Vi går igenom det en gång så att vi ser hur vi ska löpa. Det är allt, säger Kiese Thelin.

Både mot Lokomotiva Zagreb (5–0) i Europa League-kvalet i torsdags och nu mot Häcken kunde MFF gå runt på spelare när laget var i en komfortabel ledning.

"Vår styrka"

– Det är skönt att vi kan slå av några procent i (minut) 70 kanske. Spara krafter och kunna byta ut de som har lite småskavanker. Superbra – 3–0 i ett toppmöte och vi befäster superledningen, säger Ola Toivonen.

– Det är vår styrka att vi har en så bred trupp som inget annat lag har i allsvenskan egentligen. Vi har ju fantastiska spelare som inte ens är med i truppen, säger Kiese Thelin.

Att kunna vila spelare är extra viktigt för Malmö med tanke på att skåningarna kommande torsdag spelar ett avgörande playoff för att nå gruppspelet i Europa League för tredje hösten i rad. Då väntar spanska Granada – sjua i La Liga förra säsongen – hemma på stadion i Malmö.