Styrkebesked av spetsigt IFK Kalmar

Kalmar Artikeln publicerades

7–0-seger i näst sista testet innan allvaret.

IFK Kalmar har fått upp farten.

– Det ser bra ut, säger tränaren Jonas Walfridsson.

IFK Kalmar–Glimåkra 7–0

Glimåkra var nära att ta steget upp i Elitettan förra säsongen och har, med ett liknande lag 2017, som uttalat mål att lyckas i år i stället. Men de var helt chanslösa på Gasten mot ett IFK Kalmar som börjar få saker på rätt plats nu.

– Jag tycker att vi var riktigt bra faktiskt. Vi har hittat nya vägar att spela på vilket gör oss jobbiga att möta, säger Jonas Walfridsson.

Valerie Obita startade och spelade en timme. Det andra forwardstillskottet Ida Andersson kom sedan in och gjorde hattrick på fyra minuter. Men det finns fler som ser ut att ha hittat formen tidigt.

    – Emma Jones gör det bra på sin kant, Amanda Fredriksson är pigg på sin. Emma Danielsson kommer upp bra från sin ytterbacksplats och Emelie Brandt är riktigt duktig centralt. Sedan är ju tre mål på fyra minuter som Ida gör svårslaget. Vi har många alternativ i truppen och en konkurrenssituation som tjejerna har tagit till sig på ett bra sätt, säger Walfridsson.

    IFK har nu en träningsmatch kvar innan man inleder Elitettan mot Västerås hemma på Gröndal på långfredagen. Allsvenska Kristianstad väntar i Skåne på söndag.

    – Det känns bra, jag tycker att det bra ut. Det var skönt att få göra lite mål i dag också, säger Jonas Walfridsson.