Annons

Stjärnorna missar sista höghöjdslägret

Längdsäsongen närmar sig med stormsteg och det svenska landslaget åker i dagarna i väg på det sista höghöjdslägret för året. Men fyra av lagets stora stjärnor blir kvar på hemmaplan.
Längdskidor • Publicerad 25 oktober 2021
Maja Dahlqvist, vänster, och Frida Karlsson stannar hemma när landslaget åker till Italien. Arkivbild.
Maja Dahlqvist, vänster, och Frida Karlsson stannar hemma när landslaget åker till Italien. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Calle Halfvarsson står över lägret för att träna på hemmaplan och Linn Svahn är ännu inte tillbaka från den axelskada hon opererade under hösten.

"I Fridas fall har hon haft några små hack på vägen, vilket gör att tränarteamet och hon själv anser att hon behöver träning i lågland i stället för på hög höjd. Linn är fortfarande i en omfattande rehabprocess och Calle är dessvärre förkyld. Även Maja har tillsammans med tränarna tagit beslutet att hon i nuläget mår bäst av att träna på hemmaplan", säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

Annons

Övriga åkare i landslaget åker till Italienska Val Senales framför allt för att ladda inför OS i Peking som inleds den 4 februari.

Den nationella premiären för längdskidorna sker i Gällivare den 19 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons