Annons

Stefan spelar 200 låtar på Ironman

Stefan Andersson från Hossmo vet vad som krävs för att få igång både atleter och publik. Discjockeyn från Hossmo spelar över 200 låtar under Ironmandagen.
Publicerad 16 augusti 2018
Stefan Andersson från Hossmo är discjockey på Ironman.
Stefan Andersson från Hossmo är discjockey på Ironman.Foto: Mats Holmertz

Vilken är årets Ironmanlåt?

– Det får du reda på vid simstarten, he, he. Det är fortfarande hemligt och vi är bara ett par tre stycken som vet vilken det blir. Det gäller att hitta den perfekta låten och det är inte lätt.

Annons

Hur ska en perfekt Ironmanlåt vara?

– Det viktigaste är att det är en låt som man kommer ihåg efter loppet, en låt som man kopplar till Ironman. Det ska vara en låt du kan höra var du än är i världen och det ska vara driv och energi i låten så att atleterna får energi när de hör den.

Hur många låtar kommer du att spela under Ironmandagen?

– Förra året spelade jag över 200 låtar. Jag är långt ifrån klar med vilka låtar det blir, den listan skapar jag den 18:e, men jag vet i stora drag vilka låtar det blir, jag har vissa block klara och vilken typ av genre det blir vid olika tider. Vi har också bestämt att för första gången spika två av timmarna; ABBA-hour 17-18, Avicii-hour 20-21.

Vilken är din egen favoritlåt just nu?

– Feel My Needs med Weiss, mest för drivet och det glada i melodin. Den kommer garanterat att spelas den 18:e.

Hur mår du (och dina öron) dagen efter Ironman?

– Det är synd att säga att jag är pigg då, jag är helt slut. Den dagen går i slow motion.

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons