Annons

Stark missade i LPGA-kvalet – kan få ny chans

Golf • Publicerad 25 oktober 2021
Maja Stark lyckades inte i kvalet till LPGA-touren.
Maja Stark lyckades inte i kvalet till LPGA-touren.Foto: Rickard Nilsson/TT

21-åriga golfaren Maja Stark har haft en sensationell start på proffskarriären sedan hon lämnade amatörlivet i somras.

Men i veckans "steg 2"-kval till den amerikanska LPGA-touren i Venice, Florida, kom en rejäl motgång för skånskan. Stark, som redan har vunnit två gånger på Europatouren, lyckades inte vara bland de 45 bästa, vilket var vad som krävdes för att att ta sig vidare till det avslutande kvalet i Alabama i december.

Annons

Stark fick en tung start med 75 slag i torsdags och har fått jaga sedan dess. Det räckte inte att hon spurtade fint på söndagen, 71 slag, till slut var hon sex slag från ett tourkort.

Hoppet om att få spelrättigheter till LPGA-touren är ändå inte ute för Maja Stark. Topp fem på Europatourens rankning vid säsongens slut – svenskan är just nu sexa – får nämligen också spela slutkvalet.

Av de tio svenskor som var med i veckans kval säkrade två spelare en plats i slutkvalet: Linn Grant och Beatrice Wallin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons