IKO i kris – vädjar till kommunen om miljonhjälp

Oskarshamn Artikeln publicerades
IKO vill att kommunen köper mediakuben i Arena Oskarshamn för två miljoner kronor.
Foto:Daniel Svensson
IKO vill att kommunen köper mediakuben i Arena Oskarshamn för två miljoner kronor.

IK Oskarshamn är i djup ekonomisk kris.

Sporten kan nu avslöja att IKO vill sälja mediekuben i Arena Oskarshamn till kommunen för två miljoner kronor för att rädda klubben.

Handlingarna till kommunen är ännu inte inskickade, men Sporten har tagit del av den, ännu så länge, hemligstämplade informationen.

Ansökan består av två delar, en kort- och en långsiktig.

Kortsiktigt vill IKO att kommunen köper mediakuben i Arena Oskarshamn för två miljoner kronor.

  Anledningen att IKO tar till de här drastiska åtgärderna mitt under säsong är givetvis brist på pengar. Miljonbelopp måste in å det snaraste.

  Den senaste månaden har IK Oskarshamn bedrivit en ganska så omfattande lobbyverksamhet. Ordföranden Mats Söder och klubbchefen Martin Svenson har träffat företrädare för samtliga partier, där de har berättat om det akuta ekonomiska läget. Elajos förre koncernchef Per-Eric Ericsson, som numera är engagerad i IKO, har också deltagit vid träffarna med politikerna.

  Den andra delen i ansökan handlar om att IKO vill att kommunen permanent sänker hyresnivån i Arena Oskarshamn. I dagsläget betalar klubben nästan 900 000 kronor om året i hyra till kommunen.

  Exakt när IKO:s ansökningar når kommunen är oklart, men enligt Sportens källor sker det troligen nästa vecka. Den politiska gången efter det är också aningen osäker, men sannolikt tas ärendet upp på kommunstyrelsens presidium den 20 februari och skickas därefter vidare till ksau, kommunstyrelsens arbetsutskott, och slutligen kommunfullmäktige.

  FAKTA

  IKO:s ansökningar till kommunen

  • Att kommunen ska köpa mediakuben i Arena Oskarshamn för två miljoner kronor.

  • Att kommunen permanent sänker hyresnivån i Arena Oskarshamn.

  Visa mer...
  Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.