Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Speedwaypremiären skjuts upp till juni

Speedwaypremiären i elitserien dröjer till den 1 juni. Arkivbild.
Speedwaypremiären i elitserien dröjer till den 1 juni. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Premiären i elitserien i speedway skjuts upp nästan en månad. Tanken var att säsongen skulle starta den 4 maj, men klubbarna och förbundet har nu kommit överens om att vänta till den 1 juni.

Förhoppningen är att elitserieklubbarna därmed ska kunna ha fler åskådare på sina matcher i år, samt att förarna lättare ska kunna röra sig mellan länderna de tävlar i.

"Det är många parametrar att ta hänsyn till men vi bedömer nu att dialogen mellan idrotten och regeringen samt vaccinationsutvecklingen är tillräckligt positiv för att våga sätta startdatumet endast fyra veckor fram från den ursprungliga tanken. Den extra tiden gör skillnad för oss. Det är viktigt för oss att kunna genomföra en komplett säsong i år med hänsyn till sponsorer, tv-partner och supportrar. Den första juni åker vi", säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige.

Läs mer