Annons

Första speedwayfinalen regnade bort

Den första SM-finalen i speedway mellan Indianerna och Masarna gick om intet.
Ett idogt regnande i Kumla gjorde att matchen skjuts upp, och fortsatt oroväckande väderprognoser gör att hela finalserien riskerar att flyttas till nästa vecka.
Speedway • Publicerad 6 oktober 2020
Regn försenar tisdagens första SM-final i bäst av två mellan Indianerna och Masarna i Kumla.
Regn försenar tisdagens första SM-final i bäst av två mellan Indianerna och Masarna i Kumla.Foto: Pontus Lundahl/TT

Klockan 19 på tisdagskvällen skulle den första SM-finalen av två ha inletts. Men regnet i Kumla ville inte sina och vid sjutiden var banan i stället täckt av presenningar i väntan på uppehåll.

Och när klockan närmade sig 21 utan att regnet avtagit fick hemmalaget Indianerna och gästande Masarna erkänna sig besegrade av vädrets makter. Final ett blir nu i stället på Masarnas hemmaplan i Avesta på onsdagen.

Annons

– Det har regnat hela tiden sedan vi kom hit vid fyra, sade Masarnas danske stjärna Nicki Pedersen till C More efter att finalen skjutits fram.

– Det är ett korrekt beslut. Man vill ha en SM-final på en bra bana så att det blir rättvisa förhållanden.

På grund av coronapandemin körs SM-finalen inför tomma läktare, så arrangörerna behövde inte ta hänsyn till någon publik. Men för Indianerna blir det problematiskt att man nu också måste använda sig av torsdagen, som är reservdag, för att få ihop finalserien. Då kan nämligen inte föraren Max Fricke vara med, eftersom han ska till Polen för att köra i helgen.

Möjligen kan laget räddas av att även onsdagens väderprognos ser oroväckande ut, och om också matchen i Avesta regnar bort kan finalen flyttas fram en vecka.

– Om vi inte kan köra i Avesta i morgon, då kanske vi får flytta det till nästa vecka, säger domaren Krister Gardell till C More.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons