Annons

Spanska stjärnspelare kallade som vittnen

Spaniens landslagsstjärnor Alexia Putellas, Irene Paredes och Misa Rodriguez kommer alla att vittna inför en domare i fallet Luis Rubiales och Jennifer Hermoso.
Fotboll • Publicerad 25 september 2023
Spaniens Alexia Putellas och Irene Paredes ska vittna i kysskandalen. Arkivbild.
Spaniens Alexia Putellas och Irene Paredes ska vittna i kysskandalen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Rubiales, tidigare ordförande i det spanska fotbollsförbundet, står anklagad för sexuella övergrepp av Hermoso. Den tidigare fotbollspampen kysste spelaren på munnen i samband med VM-guldfirandet i Sydney i somras.

Hermoso menar att kyssen skedde utan samtycke medan Rubiales hävdar motsatsen.

Annons

Luis Rubiales förhördes den 15 september och under måndagen har representanter till Jennifer Hermoso, bland annat brorsan, gett sin version av händelsen.

Alexia Putellas, Irene Paredes och Misa Rodriguez ska vittna den 2 oktober. När det gäller Jennifer Hermoso är det i nuläget oklart när – eller om – hon ska vittna. 33-åringen är sedan ett par veckor tillbaka i klubblaget Pachuca i Mexiko.

Skandalkyssen ledde till raseri och bojkott bland de spanska guldvinnarna och slutade med att Rubiales tvingades avgå från sin post efter att först ha blivit avstängd av Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

Luis Rubiales har även tidigare fått besöksförbud och får inte komma närmare än 200 meter från Jennifer Hermoso.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons