Annons

Sörenstam fick Trumps medalj efter kaosdagen

I mars skulle Annika Sörenstam fått ta emot presidentens frihetsmedalj av Donald Trump – men hindrades av coronapandemin.
Nu har golfstjärnan till slut tagit emot sin medalj i Vita huset.
Golf • Publicerad 7 januari 2021
Annika Sörenstam. Arkivbild.
Annika Sörenstam. Arkivbild.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

I oktober berättade Annika Sörenstam i en intervju med TT om turerna kring medaljutdelningen som ställdes in i våras.

– Nej, den har jag inte fått än. Tajmingen är ju inte den bästa. De har väl andra saker på deras schema, men jag skulle ju ha varit där den 22 mars och det var ju då som corona började. Det är ju mycket som står på spel här i USA de kommande veckorna. Vad valresultatet blir får vi se, men han (Donald Trump) kommer ju vara president i alla fall fram till januari, så det finns ju en chans fortfarande, sade hon.

Annons

Men under torsdagen fick 50-åringen till slut kliva in i Vita Huset och få sin medalj – trots onsdagens stormning av kongressen i Washington DC, skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

"Ja, det händer snart. Allt är bra. Lugnt och inga problem", skrev den tidigare golfstjärnan i ett sms till Expressen.

Presidentens frihetsmedalj är den högsta som går att få som civilperson i USA och har genom åren bland annat tilldelats storheter som Steven Spielberg, Muhammad Ali, Angela Merkel, Nancy Reagan, Moder Teresa, Billy Graham, Rosa Parks och Martin Luther King.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons