Annons

Solberg efter premiärsegern: "Otroligt stolt"

Landslaget har knappt kunnat träna ihop, men det märktes inte i VM-premiären.
Förbundskapten Glenn Solberg var stolt och glad efter 32–20 mot Nordmakedonien.
Handboll • Publicerad 14 januari 2021
Glenn Solberg, förbundskapten.
Glenn Solberg, förbundskapten.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Norrmannen hade inte mycket att klaga på efter sin första mästerskapsmatch som blågul förbundskapten.

– Jag tror att vi har fyra eller fem tekniska fel, i en VM-premiär med så många nya spelare och vi har bara haft två träningar efter isolationen, en i Sverige och en i Kairo. Det gör mig otroligt stolt, säger han efter drömstarten på VM.

"Snackat mycket"

Annons

Solberg har redan satt stark prägel på Sveriges spel. Det syntes direkt mot Nordmakedonien, där Blågult bara släppte 20 mål bakåt och sedan firade triumfer med ett snabbt kontringsspel.

Om träningarna har varit få så verkar teoripassen ha varit desto fler.

– Vi har snackat mycket om hur vi ska spela och stå på planen, det resulterade i alla fall i dag i en fantastiskt bra handbollsmatch, säger Solberg.

En spelare som passar perfekt in i förbundskaptenens lagbygge är Jonathan Carlsbogård, göteborgaren och vänsternian som nu gjorde sin blott andra landskamp och spelade från start. En tvåvägsspelare som imponerade både framåt och bakåt.

– Det är klart att det kändes bra. Det var skönt att få en vinst och rätt många bollar också, säger den 25-åriga VM-debutanten som hör hemma i tyska Lemgo.

– Det har varit lite nervigt och så ska det väl ändå vara. Men det är en jävla go grupp som taggar i gång varandra och inte lämnar någon ute. Så det kändes bra ändå, trots nervositeten.

Chile i nästa match

Sverige kom in i VM med låga förväntningar på sig, men de höjs nu förstås efter premiärinsatsen även om Nordmakedonien kom in i turneringen som sen reserv.

– Lite "surprise" är det väl att vi vann med så många bollar till slut. Men vi vet vad vi kan och kommer vi upp i nivå kan det bli så här, säger Carlsbogård.

Sveriges gruppspel fortsätter mot Chile på lördag och Egypten på måndag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons