GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Snabba ryck för Westberg – om hon hinner

Johanna Westberg är på väg till Tokyo för att rädda handbollsdamerna efter Isabelle Anderssons korsbandsskada.
Men hinner hon bli spelklar inför OS-premiären mot Spanien?
Handboll • Publicerad 22 juli 2021
Johanna Westberg. Arkivbild.
Johanna Westberg. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

– Match 2 skulle vara realistiskt att hon går in och spelar lite grann. Men svårt att säga match 1. Jag tror att det blir tajt, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Westberg, som spelar i Nykøbing Falster i Danmark, tackade i våras nej till en satsning mot OS av familjeskäl. Men i krisläget som uppstått efter H65 Höör-talangen Isabelle Anderssons svåra knäskada ställer hon upp. På fredagen åker hon till Tokyo – förutsatt att hon lämnar negativa covidtester.

– Enligt planerna landar hon lördag morgon lokal tid. På söndag inleder Sverige turneringen mot Spanien. Det blir snabba ryck, konstaterar Axnér.

TT: Det är krångligt att komma in i Japan och till OS – finns det risk för att hon fastnar i byråkratin?

– Det tog några timmar på flygplatsen – nu har vi rutin på vilka papper som ska vara ifyllda och vilka fällor som finns i det så jag utgår från att det går att lösa.

Westberg mästerskapsdebuterade i EM 2012, och hon spelade även EM 2016 och VM 2017. Med 71 A-landskamper bakom sig gör hon nu sitt första OS.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer