Smakstart för Karlsson – OAIK vann Hyundai Cup

Vimmerby Artikeln publicerades
Johan Niklasson, mitt i firandet, är ingen van målskytt. Men han satte 2–0-bollen när Oskarshamns AIK vann Hyundai Cup efter 3–0 mot Vimmerby.
Foto:Roger Carlsson
Johan Niklasson, mitt i firandet, är ingen van målskytt. Men han satte 2–0-bollen när Oskarshamns AIK vann Hyundai Cup efter 3–0 mot Vimmerby.

Conny Karlsson fick en perfekt start på nya jobbet.

Oskarshamns AIK vann Hyundai Cup.

– Jag gillade attityden hos spelarna.

Vimmerby–Oskarshamns AIK 0–3 (0–1)

Det har som bekant varit några turbulenta dagar i Oskarshamns AIK. På måndagen fick tränaren Henrik Larsson sparken. Ersättaren Conny Karlsson kastades i elden redan ett drygt dygn efter att han tillträtt.

Final i Hyundai Cup – eller Smålandscupen – borta mot division 2-laget Vimmerby på tisdagskvällen.

Karlsson mönstrade en, sett till hur Larsson spelat, reservbetonad elva där bland andra Peiman Eliassi, Filip Jägerbrink, Christopher Christensson och Andreas Birgersson vilades från start.

  – Utgångspunkten var att låta de som inte spelade mot Norrby i helgen få spela. Så man ska nog inte dra för stora växlar av laget vi ställde upp med, säger Conny Karlsson.

  Han fick se sitt lag ta tag i taktpinnen från start. Jochen Graf gjorde första halvlekens enda mål. I andra fortsatte OAIK att vara det klart bättre laget. Johan Niklasson satte 2–0 på hörna och med tio minuter kvar fyllde Axel Lindahl på med 3–0.

  – Vi var det bättre laget hela vägen. En gedigen laginsats. Jag är nöjd med attityden och inställningen hos spelarna, säger Conny Karlsson.

  Var det något speciellt du ville ha ut av den här matchen?

  – Nja, vi luftade många spelare i andra halvlek och jag fick se många av spelarna i matchsituation. Det var bra att få den här matchen för att få en uppfattning om hur laget spelar med det här spelsystemet. Jag kanske fick några fingervisningar om vad vi bör jobba med och vad jag kan gå in och peta i, men jag väntar lite med att berätta om de tankarna i pressen.

  För OAIK var det här fjärde raka Hyundai Cup-finalen. 2013 blev det förlust mot Husqvarna, 2014 tog OAIK hem cupen efter seger mot Råslätt och i fjol blev det förlust med 1–2 mot Öster på Myresjöhus Arena.

  Seger i Smålandscupen – betyder det någonting i sammanhanget i läget som klubben befinner sig i?

  – Att vinna fotbollsmatcher är det bästa vi fotbollsmänniskor vet. Så det är klart att det har viss betydelse, vi gick in med respekt för motståndaren. Det är lätt att underskatta en motståndare från en lägre division, men vi presterade, säger Conny Karlsson.

  Fakta

  Så startade OAIK

  Målvakt: Oliver Bergman.

  Backar: Jesper Löfgren, Eric Persson, Johan Niklasson, Martin Karlsson.

  Defensivt mittfält: Mergim Smakolli, Jakob Rydberg.

  Offensivt mittfält: Emil Dolk.

  Anfall: Axel Lindahl, Jochen Graf, Dominic Adams.

  Visa mer...