Slutspelets MVP – sjukvården

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Den svenska sjukvårdens hjälteinsats under coronapandemin prisas av ishockeyns spelarfack. Arkivbild.
Den svenska sjukvårdens hjälteinsats under coronapandemin prisas av ishockeyns spelarfack. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Herrarnas SM-slutspel i ishockey ställdes in på grund av coronapandemin.

Men hjältar finns ändå, resonerar spelarfacket Sico i en fin gest och prisar den svenska sjukvården som slutspelets MVP, skriver hockeynews.se.

På fredagen delade Djurgårdsstjärnorna Dick Axelsson och Jacob Josefson ut Stefan Liv Memorial Trophy – priset till slutspelets mest värdefulle spelare – till representanter för sjukvården för deras kamp under coronapandemin. Prisutdelningen ägde rum vid Karolinska sjukhuset i Huddinge utanför Stockholm.

”Stefan Liv Memorial Trophy säsongen 19/20 tillägnas alla sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som runt om i hela landet jobbar i fronten under den pågående pandemin”, skriver Sicos generalsekreterare Erik Zachrisson i ett mejl till juryns ledamöter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.