Men det var Milan Skriniar som ordnade 2–1-segern i EM-mötet med Polen.
Slovakiens nästa motståndare i EM-slutspelet: Sverige.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2021
Slovakiens Milan Skriniar.
Slovakiens Milan Skriniar.Foto: Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Ibland krävs det inte mer än att man står på rätt plats vid rätt tillfälle – som för Milan Skriniar.

Mittbacken fick tag på Marek Hamsiks nickskarv på Robert Maks hörna, tog ner bollen, drog till och på något vis lyckades hans avslut smita igenom den polska försvarsmuren som rusade framåt för att blockera skottet.

Skriniars skott letade sig in i målvakten Wojciech Szczesnys högra hörn, och betydde 2–1 till Slovakien i 69:e minuten.

Tillsammans med Polens utvisning i 63:e minuten, Grzegorz Krychowiak efter två varningar, var det tillräckligt för att säkra samtliga poäng som för kvällen stod på spel i ryska S:t Petersburg.

Solomål av Mak

Slovakien fick en drömstart och det var med ett briljant solonummer som Robert Mak ordnade ledningsmålet i 18:e minuten.

Mittfältaren utmanade på vänsterkanten, fick omgående två polska spelare emot sig men efter några snabba rörelsen var både Bartosz Bereszynski och Kamil Jozwiak bortlurade. Aktioner som ledde till fri väg in i Polens straffområdet, och trots snäv vinkel var det precis tillräckligt för 30-åringen.

Med ett lågt, hårt skott mot första stolpen fick han till slut bollen förbi Wojciech Szczesny – men det krävdes hjälp av stolpen och målvaktens rygg.

Ett par studsar som gjorde att målet enligt reglerna noterades som självmål av Szczesny.

Linetty kvitterade

Målet gav Slovakien en drömstart och ledningen i paus – men 30 sekunder in i andra var det kvitterat.

Polens Karol Linetty mötte Maciej Rybus inspel på ett tillslag och trots svag träff var det nog för att se bollen rulla förbi målvakten Martin Dubravka.

Men efter Grzegorz Krychowiaks utvisning och Milan Skriniars mål slutade Polens premiär med förlust. I nästa match väntar Spanien i Sevilla på lördag.

Slovakien ställs mot Sverige i S:t Petersburg på fredag.