Annons

Slipper bli tredjemålvakt: "Bra situation"

Hon fick ont om speltid i Wolfsburg. Men i Atlético Madrid riskerar Hedvig Lindahl inte att bli tredjemålvakt.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2020
Hedvig Lindahl är nöjd med sitt val av klubb – Atlético Madrid. Arkivbild.
Hedvig Lindahl är nöjd med sitt val av klubb – Atlético Madrid. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

I tisdags blev det officiellt att Lindahls nya klubb blir Atlético Madrid – en hemlighet som hon burit på i många månader.

Redan i mars kontaktades 37-åringen av den spanska klubben, en månad efter att det blivit klart att hon inte skulle få förnyat kontrakt med Wolfsburg.

Annons

– De hade en tajt deadline innan de behövde gå vidare med en annan så det blev aldrig att vi pratade med någon annan klubb. Det blev en snabb och bra lösning för oss båda, säger Lindahl.

Hon visste redan då att nederländskan Sari van Veenendaal, vald till världens bästa målvakt 2019, skulle lämna Madrid-klubben.

– Det är en väldigt bra situation för mig, att komma dit och hjälpa till och inte komma dit och bli tredjemålvakt. Hade hon varit kvar hade jag kanske tänkt annorlunda.

Lindahl kommer att slåss om speltiden med den franska landslagsmålvakten Pauline Peyraud-Magnin som nyligen lämnade Arsenal.

– Hon är lite yngre (28) men har säkert andra kvaliteter än jag. Jag tror speltiden kommer hänga på vad vi gör där och då och hur vi tränar. Det är helt öppet för oss båda, säger Lindahl.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons