Annons

Osaka efter förlusten: "Allt gick fel"

Naomi Osaka bar hela Japans förväntningar på sina axlar. Men nu är de krossade. Världstvåan förlorade i den tredje omgången.
Tennis • Publicerad 27 juli 2021
Naomi Osaka.
Naomi Osaka.Foto: Seth Wenig AP/TT

Naomi Osaka förlorade oväntat i två raka set mot tjeckiskan Marketa Vondrousova i den tredje omgången av tennisturneringen.

23-åringen blev utspelad i första set och förlorade med klara 1–6. Japanskan inledde andra bättre, men 42-rankade Vondrousova reste sig, bröt japanskans serve två gånger om, och tog hem setet med 6–4 efter att ha slagit in den tredje matchbollen.

"Känt av pressen"

Annons

Matchen var över på en timme och sex minuter.

– Allt gick fel. Det finns mycket i mitt spel som jag brukar kunna räkna med, men det fanns inte där i dag, säger Osaka efter matchen.

Världstvåan Osaka, som vunnit fyra grand slam-titlar, är den internationellt sett största japanska stjärnan i OS och hon fick äran att tända den olympiska elden på invigningen i fredags.

– Jag har absolut känt av pressen. Jag tror att det beror på att jag aldrig har spelat OS förut, säger Osaka.

Fel inställning

OS har också varit ett stort mål för Osaka som har haft ett turbulent år. Hon drog sig ur Franska mästerskapen i maj efter att ha vägrat ställa upp på presskonferenser och avstod från att spela Wimbledon.

– Jag har tagit långa avbrott tidigare och har ändå lyckats göra bra ifrån mig. Så jag säger inte att jag gjorde fel den här gången, men jag hoppades på något bättre.

– Jag känner att jag inte hade rätt inställning, för jag vet inte riktigt hur jag ska hantera pressen, så det här är det bästa jag kunde ha gjort i den här situationen, fortsätter Osaka.

För Vondrousova väntar nu Spaniens Paula Badosa eller Nadia Podorska från Argentina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons