GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Victor Laag: Skrällarna till Allettan ✓ Swish till värsta rivalen ✓ Kanadickernas långa väntan

Ny vecka, nya snackisar i Sveriges bredaste liga.
Allettorna börjar forma sig, swisha till fel lag och kanadickernas långa väntan.
Victor LaagSkicka e-post
Ishockey • Publicerad 24 november 2022
Victor Laag
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Skrällar till Allettan

Det återstår bara några fåtal omgångar av grundserierna och vilka som kommer att spela i Allettan blir alltmer klart.

Fem lag från vardera serie kommer lira i Allettan och här nedanför går jag igenom vilka som ser helt klara ut.

Norra: Boden, Hudiksvall, Piteå och Piteå.

Kommentar: Inga större skrällar där. Däremot ligger både Sundsvall och Kiruna IF i förarsätet för en plats tätt bakom och det vore mer skrällartat. Skulle Kalix missa får det anses som ett fiasko för den klubben.

Södra: Karlskrona, Troja-Ljungby, Kalmar och Nybro.

Kommentar: Här räknar jag både Kalmar och Nybro redan vidare. Kampen kommer att vara mellan Halmstad och Borås där hallänningarna har ett försprång på fyra poäng med fem omgångar kvar. Men Borås ser allt farligare ut.

Västra: Lindlöven, Dalen och Skövde.

Kommentar: Dalen har klarat av sina tunga spelartapp på ett bra sätt. Lindlöven är en av de stora överraskningarna och kan bli obehagligt för många lag när det hela ska avgöras. Mariestad kommer stor sannolikhet få en plats, medan Tranås och Surahammar kämpar om den sista platsen.

Östra: Väsby, Visby/Roma.

Kommentar: Väsby har varit kanske hela Hockeyettans bästa lag hittills under säsongen. Visby/Roma har studsat tillbaka efter ett jobbigt fjolår. Men den östra serien kommer vara vansinnigt spännande att följa i de sista omgångarna. Från Wings Arlanda på en fjärdeplats till Vallentuna på sjundeplats skiljer det enbart tre poäng.

Kiruna AIF:s misstag blev viralt.
Kiruna AIF:s misstag blev viralt.Foto: Skärmdump

Kiruna AIF

Kiruna AIF har blivit något av ett återkommande tema i den här spalten. Men det går inte att motstå det som händer däruppe i norr.

På isen lyckades ta sina första poäng genom en seger mot Kalix. Jumboplatsen är däremot fortfarande given.

Utanför isen ser det ännu värre ut. Klubben är i stora ekonomiska bekymmer och riskerar konkurs.

I en del av att rädda verksamheten behöver Kiruna AIF få ihop pengar, och det snabbt. Därför ber klubben supportrar att swisha pengar. Däremot gick även det snett.

Anledningen är att numret som supportrarna kunde swisha till gick värsta rivalen Kiruna IF. Först efter 15 minuter såg klubben att numret till gick till fel Kiruna-lag.

Dråpligt och kanske ett mänskligt misstag. Ändå går det inte bortse från att det är ett symtom på oordningen i Kiruna AIF.

Halmstad Hammers Tommy Lee. Nej, jag skämtar såklart.
Halmstad Hammers Tommy Lee. Nej, jag skämtar såklart.Foto: Scanpix

Extra dröjsmål för kanadickerna

Tidigare har det varit tio dagar och sedan har spelarna från Kanada varit klara för spel. Nu dröjer det extra länge, vilket vi har sett på till exempel Aiden Jamieson i Kalmar HC.

Anledningen är att reglerna har skärpts och det dröjer längre tid innan kanadensarnas arbetsvisum godkänns. Nu behöver varje spela uppsöka ett fysiskt kontor för en intervju.

Det är nog bara att vänja sig vid att nyförvärven från Kanadas debuter kommer att dröja.

Samma problem har Halmstad haft med nyförvärvet Tommy Lee, nej inte den Tommy Lee, och Vimmerby med David Thomson som gjorde fyra poäng i sin debut.

Läs tidigare versioner av snackisarna:

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.