Annons

Skräckögonblick för Djokovic i segermatch

Toppseedade Novak Djokovic klarade sitt första riktiga test i Franska mästerskapen när han besegrade ryssen Karen Chatjanov i tre raka set, 6-4, 6-3, 6-3.
Men det var med hjärtat i halsgropen som tennisstjärnan avancerade till kvartsfinal.
Tennis • Publicerad 5 oktober 2020
Världsettan Novak Djokovic kollar av läget med den linjedomare han råkade träffa med en boll i segermatchen mot ryssen Karen Chatjanov.
Världsettan Novak Djokovic kollar av läget med den linjedomare han råkade träffa med en boll i segermatchen mot ryssen Karen Chatjanov.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Djokovic fick hårt motstånd, men den största skrämselhickan fick han när han i första set av misstag råkade träffa en linjedomare med en boll i huvudet.

– Herregud, det var en obehaglig deja vu. Jag har försökt få tag i linjedomaren för att höra om han är okej, för jag såg att han hade en rodnad där bollen träffade. Jag hoppas han mår bra, sade Djokovic.

Annons

Djokovic uteslöts ju ur US Open för bara några veckor sedan då han i ilska, efter att ha förlorat en poäng, slog en boll som tog på halsen på en linjedomare. Då som nu var det en match i fjärde omgången.

– Naturligtvis kommer det här att bli en grej med tanke på vad som hände i New York. Men sådant här har hänt både mig och många andra spelare under de 15 år jag har varit på touren. Jag har sett det många gånger när bollen tar på ramen och styrs på någon åskådare eller domare, sade Djokovic.

Den 33-årige serben tog sin fjärde raka 3-0-seger i Paris där han jagar sin andra titel.

– Det var en tajt match och jag är glad över att jag lyckades vinna i tre raka, sade världsettan som nu nådde sin elfte raka kvartsfinal i Paris och den 47:e i grand slam-sammanhang.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons