Annons

Vallaren petas – Ebba Andersson besviken

Efter den framgångsrika skidsäsongen fick Ebba Andersson beskedet att hennes personlige vallare får sluta i landslaget.
Skidor • Publicerad 9 april 2021
Ebba Andersson är missnöjd över att hennes vallare får sluta. Arkivbild.
Ebba Andersson är missnöjd över att hennes vallare får sluta. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Andersson har slagit igenom på allvar i vinter genom att komma trea i världscupen efter att bland annat kommit trea i Tour de Ski och tagit sin första världscupseger. Hon tog också två VM-brons. Därför är hon missnöjd över beslutet att hennes personlige vallare i landslaget, Rikard Andreasson, får sluta.

– Han är en väldigt viktig person för mig – som nu rycks i från mig. Och att då gå in i en OS-säsong känns inte så kul. Just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation, säger hon till Expressen.

Annons

Vallachefen Petter Myhlback om att Andreasson fått gå:

– Jag kan bekräfta att han ska sluta. Men det är ett personalärende och vi väljer att inte gå in och kommentera något mer om det, av respekt för Rikard också, säger Myhlback till tidningen.

– Men jag kan säga så här: Vi är en så stark organisation och har ett så starkt varumärke att vi kommer att lösa det här åt Ebba på ett jättebra sätt. Vi kommer att ersättningsrekrytera en riktigt bra vallare till henne och hon kommer att ha riktigt bra skidor till vintern.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons