Annons

Skadeproblemen växer – Blomqvist borta länge

Först Fridolina Rolfö, nu också Rebecka Blomqvist.
Svåra knäskador sätter stopp för två av Sveriges målfarligaste anfallare i det kommande Nations League-spelet.
"Just nu känner jag mig förkrossad", säger Wolfsburgs Rebecka Blomqvist efter att ha slitit av korsbandet.
Fotboll • Publicerad 11 september 2023
Rebecka Blomqvist blir borta från fotbollen ett bra tag. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist blir borta från fotbollen ett bra tag. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är oklart hur länge Blomqvist blir borta från fotbollen, men det kommer att ta sin lilla tid. Hennes tyska klubb Wolfsburg uppger på sin hemsida att 26-åringen åkte på en svår knäskada under söndagens cupmatch mot Potsdam.

"Blomqvist vred knäet i en duell om bollen efter ungefär en halvtimmes spel", skriver Wolfsburg.

Tre VM-mål

Annons

I nuläget går det inte att ge någon exakt prognos, skriver klubben vidare, men Blomqvist ska resa till Berlin för att undersökas av en specialist. Normalt sett brukar det ta åtminstone runt sex månader att rehabilitera sig efter en korsbandsskada.

"Just nu känner jag mig förkrossad men jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka ännu starkare", skriver Rebecka Blomqvist själv på Instagram.

Klart är att Blomqvist, som gjorde tre mål för Sverige i sommarens VM, missar den kommande Nations League-samlingen.

Rolfö opererad

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson tar ut truppen till matcherna mot Spanien den 22 september och Italien fyra dagar senare, på onsdag.

Sedan tidigare står det klart att en annan viktig anfallspjäs, Fridolina Rolfö, missar inledningen av Nations League. Barcelonastjärnan, som också gjorde tre VM-mål på vägen mot ett svenskt brons, genomgick en meniskoperation i fredags, efter att ha plågats av knäsmärtor stora delar av året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons