Annons

Sirius om Örebro: "Jättemärkligt"

Flera Örebrospelare kräktes innan de spelade bortamatch mot Sirius.
Något som hemmalaget inte hade någon vetskap om.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2020
Sirius tränare Henrik Rydström och Örebros tränare Axel Kjäll under presskonferensen efter matchen.
Sirius tränare Henrik Rydström och Örebros tränare Axel Kjäll under presskonferensen efter matchen.Foto: Christine Olsson/TT

Efter matchen berättade Örebros tränare Axel Kjäll, för Nerikes Allehanda , att flera spelare börjat må illa under bussresan och sedan kräkts innan avspark.

Enligt Kjäll misstänkte man att spelarna drabbats av matförgiftning, och att det var därför man aldrig meddelade hemmalagets klubbläkare Jakob Johansson, som hade haft mandat att stoppa spelarna från spel.

Annons

I Sirius är man förvånade över agerandet från bortalaget.

– Jag tycker att det är jättemärkligt. Jag har inte hunnit prata med Örebro än, men vi har pratat om det internt. Jakob hade inte fått några som helst signaler på att folk var sjuka och det framgår inte heller i självskattningsformulären som lämnades in. Jättemärkligt, säger Abrahamsson till tidningen.

Händelsen har anmälts till Svensk elitfotbolls (Sef) disciplinutskott då det kan ha brutit mot regelverket för covid-19.

– Jag antar att vi kommer att få yttra oss också, men jag har inte hört någonting än, säger Abrahamsson.

Han får frågan om hur han själv fick reda på det inträffade.

– Henrik Rydström (Sirius tränare) kom tillbaka från presskonferensen och sade att de hade haft spelare som mådde illa och kräkts innan matchen. Jag tänkte att ”jäklar, det märkte man inte av, att de hade en annan trupp”. Vi hade ingen vetskap över huvud taget och nu verkar de ha varit inne och spelat också. Jag blev överrumplad, det är otroligt märkligt i dessa tider, säger Christer Abrahamsson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons