Simovic och Varberg fick utdelning

Förluster mot både Malmö FF och Hammarby – men spelmässigt var det inte alls tokigt.
Mot ett tamt IFK Norrköping fick Varberg retroaktivt betalt.
Fotboll • Publicerad 17 maj 2021
Robin Simovic (nummer 99) fick äntligen utdelning. Arkivbild
Robin Simovic (nummer 99) fick äntligen utdelning. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Själv bidrog han med ett av målen i 2–1-segern.

– Det var så klart skönt. Det har varit några mållösa matcher. Man hjälper sitt lag på bästa sätt med att göra mål, säger Simovic till Discovery plus.

Norrköping kom skadedrabbat från 1–1-matchen hemma mot Degerfors. Ari Skulason (hjärnskakning) och Christoffer Nyman (fotskada) var inte med på bussen till Halland.

Dessutom fick Samuel Adegbenro känna på den fulla kraften av målvakten Jeffrey Gals knä i torsdags.

Det gjorde riktigt ont – men nigerianen bet ihop och gjorde sig tillgänglig för ett inhopp mot Varberg. Att starta var det inte tal om efter den rejäla smällen på höftkammen.

25-åringens frånvaro var påtaglig. Det blir så om man inlett säsongen med sex mål på lika många matcher.

Äntligen målskytt

Robin Simovic värvades till Varberg som Astrit Selmanis ersättare. De är inte spelare som är stöpta i samma form – men huvuduppgiften är densamma: att göra mål. Först mot Djurgården i söndags kom Selmanis första fullträff i allsvenskan sedan övergången till Hammarby.

Simovic, som inledningsvis hade ett tungt distansskott som smet strax utanför Oscar Janssons högra stolpe, vill inte vara sämre.

Halvvägs in i första halvlek tryckte han in säsongens första mål. Norrköpingsbacken Viktor Agardius agerande i straffområdet var inte av den sort som gör sig på ett cv.

Det kollektiva försvarsspelet var minst sagt tveksamt även när Tashreeq Matthews – via ett motståndarben – sköt 2–0 efter en dryg halvtimma.

Sågade insatsen

Då hade Norrköpings tränare Rikard Norling redan kastat in Adegbenro, sedan Kevin Alvarez fått kliva av.

– Jättedålig första halvlek. Vi tappar boll i jobbiga lägen, vinner inga andrabollar... det är inte bra alls. Vi var beredda på att ta en fajt mot ett starkt Varberg men jag vet faktiskt inte vad vi håller på med, säger Norrköpings lagkapten Linus Wahlqvist till Discovery Plus.

Skärpningen kom efter pausen, men den var inte av den kaliber som krävdes för att rädda poäng.

Inhopparen Maic Sema reducerade med en nick, men närmare än så kom inte IFK Norrköping mot ett bättre Varberg.

I och med segern klev Varberg förbi Östersund och Örebro i botten av tabellen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.