Annons

Sex svenskar till alpina premiären

Alpint • Publicerad 7 oktober 2020
Sara Hector är Sveriges största hopp i den alpina världscuppremiären. Arkivbild.
Sara Hector är Sveriges största hopp i den alpina världscuppremiären. Arkivbild.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Redan nästa helg startar den alpina världscupsäsongen, med traditionsenlig storslalom på glaciären ovanför Sölden i Österrike.

Sveriges trupp består av fem kvinnliga åkare och en manlig. Sara Hector och Estelle Alphand är givna, men tre åkare från träningsgrupp 2 kommer också att finnas med. Jonna Luthman, Sara Rask och Hanna Aronsson Elfman. Rask och Aronsson är debutanter i Sölden.

Annons

"Det är bra att skaffa sig erfarenhet för de yngre åkarna. Men vi ska inte ha för höga krav, de är med för att skaffa sig kunskap inför framtiden", säger damchefen Christian Thoma i ett pressmeddelande.

Kristoffer Jakobsens paradgren är slalom, men han har tränat mer storslalom inför den kommande säsongen än tidigare.

"Vi ska nog inte förvänta oss några topp tio placeringar av ”Krille”, men han kör ett upplägg med mer storslalom den här säsongen, vilket vi tror kommer att gynna även hans slalomåkning", säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Damernas tävling går den 17 oktober och herrarnas den 18 oktober. Coronarestriktionerna gör att ingen publik är tillåten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons