Annons

Sen straff gav Östersund första segern

I matchminut 87 placerade Rewan Amin bollen på straffpunkten. Straffen rullade han säkert in till höger om Lucas Hägg Johansson. 2–1 och Amin avgjorde mot Kalmar med sitt första allsvenska mål.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2020
Östersunds Rewan Amin (till höger) jublar efter att ha gjort 2–1 på straff mot Kalmar.
Östersunds Rewan Amin (till höger) jublar efter att ha gjort 2–1 på straff mot Kalmar.Foto: Patric Söderström/TT

Östersund tappade i förra omgången en poäng efter två sena mål från Norrköping. Revanschen kom snabbt. Det var en intensiv avslutning på matchen mot Kalmar. Efter att ha varit det bättre laget i 60 minuter var det Kalmar som tog över under slutet.

– Jag tycker att vi är det bättre laget under i alla fall de första 40 minuterna, även om vi inte riktigt fick i gång ett bra bolltempo, säger Rewn Amin.

Annons

Men mot slutet var det Kalmar som skapade ett par vassa chanser, men utan att få in bollen.

– Vi får bra med energi när vi byter våra tre forwards, men det är små marginaler i den här matchen, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Bortdömt

Och det var inte bara vid det avgörande målet marginalerna var små. Kalmars första mål ville Östersund ha bortdömt för offside, men fick inte gehör av domaren. Och precis efter Östersunds kvittering hade Kalmar en boll inne för 2–1, men den här gången dömdes det bort. En Kalmarspelare bedömdes ha stört Aly Keita.

Straffsituationen var heller inte den glasklar. Henrik Löfkvist gick in i en duell med Jordan Jadiri, Kalmarspelarna blev upprörda när domare Adam Ladebäck blåste. Emin Nouri blev varnad för protest. Efter matchen var dock Nanne Bergstrand försiktig i sina uttalanden.

– Jag stod för långt ifrån situationen, jag kan inte bedöma den, säger Kalmartränaren.

Straff blev det dock och Rewan Amin fick chansen att bli matchhjälte.

– Det är ett mycket snabbt underlag här och jag tänkte att om jag bara slår den lågt bör den gå in, säger Amin.

"Fantastisk avslutning"

Efteråt var det en jublande glad målskytt.

– Vi behövde verkligen den här segern. Nu kan vi titta uppåt i tabellen och få lite arbetsro. Det var en helt fantastisk avslutning på matchen för oss.

För Kalmar blev det en andra raka tuff förlust, men på ett helt annat sätt än i 0–5-matchen mot Djurgården i söndags.

– Vi har chansen att göra 2–1, men får inte in bollen. Det är små marginaler, säger Nanne Bergstrand.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons