Annons

Seger kritisk efter poängtappet: "Energilöst"

FC Rosengård tappade poäng hemma mot Umeå IK.
Efteråt var Caroline Seger kritisk till lagets insats – en insats som kan ha grund i att laget bara fått två träningar på sig efter landslagssamlingarna.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Caroline Seger byttes in i en mållös match hemma mot Umeå.
Caroline Seger byttes in i en mållös match hemma mot Umeå.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett massivt spelövertag men inga mål. Så fick Caroline Seger och hennes FC Rosengård summera söndagens 0–0-match mot Umeå IK.

Seger fick se första timmen av matchen från avbytarbänken och kom först in under Rosengårds slutforcering.

Annons

– Vi hade en del lägen, men det är dåligt bolltempo och dålig rörelse. Det känns energilöst, säger hon.

FC Rosengård hade under veckan haft ett flertal spelare borta på landslagsuppdrag, något som gjort att laget inte kunnat träna med fullt manskap förrän under fredagen och lördagen.

– Vi har varit med om detta förr och klarat av det. Det är lätt att skylla på sådana saker, men det gäller också att komma hem och vara professionell och det är något som vi ska klara av. När man kommer hem efter en landslagssamling så har man också ett annat tempo i kroppen och det borde egentligen vara en fördel.

TT: Började du på bänken med anledning av landslagssamlingen?

– Det är upp till tränaren att avgöra sådant. Jag har spelat mycket och vi har många matcher.

En redan speciell säsong kommer att bli ännu mer speciell efter det att damallsvenskan fått en vinnare den 15 november. FC Rosengård inleder sitt Champions League spel först i december – en månad senare än vanligt. Säsongen är rekordlång.

– Det är bara att köpa läget. Jag har aldrig spelat in i december och det blir ju något nytt, avslutar Seger.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons