Annons

SDHL-finalen skjuts upp efter smittspridning

Finalspelet i SDHL-ishockeyn mellan Brynäs och Luleå var tänkt att inledas på måndag.
Så blir det inte.
På grund av smittspridning i Brynäs skjuts finalspelet upp.
Ishockey • Publicerad 13 mars 2021
Brynäs får vänta med att dra i gång finalserien mot Luleå. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Beslutet har tagits av finalklubbarnas medicinska team och Svenska ishockeyförbundet, skriver Brynäs på sin hemsida. Nytt datum för finalspelet är ännu inte fastställt.

"Brynäs har konstaterats ha en pågående smittspridning. Det finns många parametrar vi måste ta hänsyn till där en av dessa är att först se vart smittspridningen tar vägen. Det kommer göras nya medicinska bedömningar om några dagar och beslut tas utefter det", säger SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren Bloom till Brynäs hemsida.

Annons

Luleå och Brynäs var de två bästa lagen i grundserien och i slutspelet har de fortsatt mala på.

Luleå manövrerade ut AIK med 2–0 i matcher i kvartsfinalen och Djurgården med 3–1 i matcher i semifinalen. Brynäs har i sin tur inte förlorat en slutspelsmatch. I kvartsfinalen besegrades SDE i två raka och i semifinalen mot HV71 tog man sig vidare efter 3–0 i matcher.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons