GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Salminen klättrar – men långt från medalj

Segling • Publicerad 31 juli 2021
Max Salminen seglar allt bättre, men har långt upp till en medalj.
Max Salminen seglar allt bättre, men har långt upp till en medalj.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Max Salminen stod för sina två bästa seglingar hittills i finnjolleklassen i OS, men avståndet till medalj är fortfarande stort.

Svensken kom fyra i dagens första segling och följde upp det med en andraplats i den andra. Det innebär att Salminen klättrar fyra placeringar och nu ligger sexa.

Problemet för Salminen i kampen om medaljerna är att de framför honom seglar ännu bättre, så avståndet upp till bronsplats ser ointagligt ut om inte rivalernas båtar plötsligt börjar gå mycket sämre.

Regerande OS-mästaren Giles Scott är i klar ledning i finnjolleklassen. Den suveräna britten inledde regattan dåligt, men har sedan vunnit fem av de sex senaste seglingarna.

De två sista delseglingarna äger rum på söndagen. Därifrån går de tio främsta till en medaljsegling dit man tar med sig sina insamlade placeringspoäng.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.