Annons

Sagnia slog OS-mästarinnan – vann i Berlin

Khaddi Sagnia fick en minst sagt bra start på säsongen.
På friidrottsgalan i Mercedes-Benz Arena i Berlin vann svenskan på 6,68 meter i längdlopp – och besegrade därmed regerande OS-mästarinnan Malaika Mihambo.
Friidrott • Publicerad 4 februari 2022
Khaddi Sagnia vann i sin första tävling för säsongen i Berlin.
Khaddi Sagnia vann i sin första tävling för säsongen i Berlin.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Khaddi Sagnia imponerade under sin säsongsdebut i längdhopp – där 27-åringen vann mot den olympiska mästarinnan och regerande världsmästarinnan, tyska Malaika Mihambo, som också är innehavare av arenarekordet på 7,07 från 2020.

Både Sagnia och Mihambo fick med sig ogiltiga hopp i det första försöket, men i det andra försöket slog Sagnia till med 6,50, det dittills näst längsta hoppet i tävlingen.

Annons

Mihambo hade problem med sin ansats och fick inte med sig något resultat från varken andra och tredje försöket, där tyska Merle Homeier slog till med 6,59. OS-mästaren avstod sedan det fjärde.

När Mihambo väl fick till ett giltigt hopp var det inte tillräckligt. 6,19 blev det i femte försöket, efter att hon tagit det säkra före det osäkra för att inte få ett övertramp. Där levererade däremot Sagnia 6,68 – och eftersom att ingen kunde matcha henne tog hon ledningen.

Den stod sig även över det sjätte försöket och gav Sagnia segern. Segerhoppet var två centimeter kortare än det nuvarande världsårsbästat, 6,70, som sedan den 16 januari tillhör Florentina Costina.

Tvåa blev Merle Homeier med 6,66. Trea blev sedan Malaika Mihambo, som till sist lyckades få med sig 6,66 i sjätte försöket.

Den svenska häcklöparen Julia Wennersten som också tävlade under galan i Berlin tog sig med tiden 8,25 inte vidare till final på 60 meter häck.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons