Annons

Ryska cyklisten byter landslag

Den ryska cyklisten Pavel Sivakov byter landslag till det franska. Det internationella cykelförbundet (UCI) har godkänt hans ansökan, skriver .
Sivakov har tidigare uttryckt sitt stöd för Ukraina och skrev bland annat på Twitter att han är helt emot kriget.
Cykel • Publicerad 4 mars 2022
Pavel Sivakov, höger, byter landslag. Arkivbild.
Pavel Sivakov, höger, byter landslag. Arkivbild.Foto: Benoit Tessier/AP/TT

Pavel Sivakov har delat medborgarskap och har bott i Frankrike sedan han var ett år gammal.

"Frankrike är platsen jag växte upp och utbildades på och det var där jag förälskade mig i att cykla, vilket ledde mig till tävlandet. Det känns som mitt hem. Jag har velat representera Frankrike sedan en tid tillbaka och hade gjort en begäran om till det UCI men på grund av situationen i Ukraina ville jag påskynda processen", säger han i ett uttalande.

Annons

Nu har han beviljats bytet.

UCI stängde på tisdagen av ryska och belarusiska lag från allt tävlande och individuella cyklister från mästerskap, men de cyklister som har dubbla medborgarskap erbjöds att byta landslag. Normalt får man inte tävla på VM och OS förrän två år efter bytet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons