GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rydström i KFF-podden: Därför såg det så segt ut mot Djurgården

Uppträdde Kalmar FF ovanligt segt mot Djurgården?
Det var ingen synvilla.
Det säger i alla fall mätningarna från kvartsfinalen av Svenska cupen.
– Vi tränade igår (tisdag) och spelarna sprang så där 20 procent mer på ett “overload”-pass än vad de gjorde mot Djurgården, säger tränaren Henrik Rydström i KFF-podden.
Fotboll • Publicerad 16 mars 2022 • Uppdaterad 18 mars 2022
Foto: Montage

LYSSNA PÅ AVSNITTET HÄR:

Efter en stark inledning på cupspelet - både sett till resultat, spel och förutsättningar - så åkte Kalmar FF på en tydlig förlust då Djurgården vann med 2-0 på Guldfågeln arena i lördags.

Besvikelsen var efteråt stor i alla rödvita läger, inte minst i hemmaomklädningsrummet, när cupäventyret var över.

Analysen?

– De (Djurgården) klarar av att jobba konsekvent i 90 minuter och jag tycker inte vi gör det riktigt. Och det jag är besviken över är att vi tävlar med dem till 90 procent, men inte fullt ut, säger Henrik Rydström.

Vad saknas då?

– Vi mäter ju siffror med GPS. Hur mycket vi springer och med vilken fart. Och det här var det klart sämsta hittills under hela försäsongen, säger KFF-tränaren, och fortsätter:

– Vi sprang mycket mer mot Sylvia (2-0). Vi sprang väldigt mycket mer mot Trelleborg (2-1). Vi tränade igår (tisdag) och spelarna sprang så där 20 procent mer på ett “overload”-pass än vad de gjorde mot Djurgården.

Men vad beror det på, det var inför matchen mycket snack om attityd och mentalitet och om att stå upp mot storlagen. Så går man ut och gör alltså inte jobbet?

– Ja, precis. Där har du själva analysen. Och det är enkelt att tro att spelarna skiter i det eller inte vill. Men jag, Stefan (Larsson) och Rasmus (Elm) tar det från en annan vinkel. Som jag var inne på, du vågar inte riktigt tävla, säger Rydström.

– Jag brukar citera Leif GW (Persson), att “alla har sina demoner”. När man möter Sylvia så kan du tycka att “här var det lite gött, här fick jag lite tid” och så börjar du springa. Det är här jag tycker Djurgården är bra, de är bra på att bara stänga ytor. Det finns inte så mycket utrymme sista tredjedelen och därför vinner de fler dueller. Då blir vi passiva istället för att triggas av det.

Rydström fortsätter:

– Det blir i skallen, dina tankar. Där är ingen yta, då blir jag stillastående. Istället för att skapa yta.

– Det var lite för mycket samma som förra året (Djurgården vann då samtliga tre tävlingsmatcher mot KFF), och det var där min besvikelse låg och det var där spelarnas besvikelse låg.

Henrik Rydström pekar även ut en annan del att väga in i den svaga prestationen.

– Vi har också haft två veckor inför matchen som varit pissiga. Vi har ju inte haft några spelare (på grund av sjukdom).

– Det fanns inte kräm i kropparna. Det är 50/50 det psykologiska kontra den fysiska aspekten.

På lördag spelar Kalmar FF träningsmatch mot Mjällby på Strandvallen i Hällevik.

Mathias LührSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.