Annons

Ronaldo tar en paus från landslaget

Cristiano Ronaldo kommer inte att synas i den portugisiska landslagströjan något mer under 2018.
Avhoppet kommer samtidigt som stjärnan anklagas för våldtäkt.
Fotboll • Publicerad 4 oktober 2018
Foto: Luca Bruno

När Portugals förbundskapten Fernando Santos presenterade truppen inför den kommande landslagssamlingen saknades Cristiano Ronaldo bland spelarna.

Portugal spelar mot Polen och Skottland i oktober och Ronaldo kommer heller inte att finnas med när Europamästaren möter Italien och Polen igen i november.

Annons

Enligt flera medier ska beslutet ha tagits i samförstånd med förbundskaptenen Fernando Santos och portugisiska fotbollsförbundets ordförande Fernando Gomes.

Santos vägrade att på presskonferensen offentliggöra några detaljer bakom beslutet.

Däremot tänker Ronaldo inte sluta i landslaget. 33-åringen var inte med under den senaste landslagssamlingen när Portugal mötte Italien och Kroatien, orsaken var då att han ville komma tillrätta i sin nya klubb Juventus.

Den senaste tiden har varit turbulent för Ronaldo. Han anklagas för att ha våldtagit en amerikansk kvinna i Las Vegas för nio år sedan.

Uppgifterna blev kända för allmänheten förra året då den tyska tidningen Der SpiegeI publicerade uppgifter stödda på dokument, att Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna för att sedan ha betalat henne cirka 2,7 miljoner kronor för att tysta ner saken.

I förra veckan trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen, och Las Vegas-polisen har öppnat utredningen på nytt.

Ronaldo har på Twitter uttalat sig om anklagelserna. Han nekar bestämt och skriver bland annat att "våldtäkt är ett fruktansvärt brott och går emot allt jag står för".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons