Annons

Riksidrottsförbundet: Håll elpriserna nere

Idrottsförbund och föreningar som själva driver anläggningar och idrottsytor är oroliga för högre elpriser, enligt Riksidrottsförbundet (RF).
Allmänt • Publicerad 5 september 2022
Björn Eriksson hoppas att partierna hjälps åt för att hålla elpriserna nere för att underlätta för föreningslivet. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Utan stöd eller hjälp med att hålla priserna nere riskerar därmed barn, ungdomar och vuxna stå utan idrottshall, det meddelar RF i ett pressmeddelande.

"Jag förutsätter att politiken över partigränserna också efter valet både på riks- och kommunal nivå införlivar föreningslivet i de åtgärder som nu diskuteras och även ser över hur föreningslivet kan stöttas för att klara ekonomin så verksamheten kan fortsätta även när nu dagar och nätter blir allt kallare och säsongen för inomhusidrotterna i ishallar, tennishallar och gympahallar är som mest intensiv", säger RF:s ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Annons

De allra flesta idrottsföreningar bedriver sin verksamhet i eller på kommunens idrottshallar, planer och anläggningar.

"Även i de fall kommunen driftar anläggningen vill jag höja ett varningens finger för kortsiktiga beslut såsom att höja föreningarnas hyror. Vi har precis klivit ut ur en pandemi där revorna fortsatt är tydliga. Idrottsföreningarna behöver få hjälp och stöd av kommunerna och inte att ekonomi slår undan benen för engagemang och det ideella arbete som verkligen gör skillnad för barn och unga", säger Eriksson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons