Rekordstort DIF-följe till Kalmar

I morgon, söndag, tar sig Kalmar FF an Djurgården i sista omgången av allsvenskan.
Då väntas rekordmånga Djugården-supportrar inta Guldfågeln Arena.
Fotboll • Publicerad 4 november 2017
Djurgårdens supportrar under en match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena 2015.
Djurgårdens supportrar under en match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena 2015.Foto: Charlotte Nilsson/TT

Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna har fyllt tio bussar ner till Kalmar och man räknar med att ett rekordstort bortafölje intar Guldfågeln Arena på söndag.

– Vi räknar med runt 2 000-2 500 människor nere i Kalmar, vilket är en extremt bra siffra som åker ner, säger Djurgårdens evenemangs- och säkerhetsansvarige Mats Jonsson till klubbens hemsida.

Biljetterna till Djurgårdens sektioner på bortastå och bortasitt är helt slutsålda och enligt Robert Kollberg, tidigare reseklubbsansvarig i Järnkaminerna, ser det ut att landa på nytt rekord.

– Vi hade ett riktigt stort följe i Kalmar 2002 i slutspurten av Allsvenskan. Kanske inte så konstigt med tanke på guldsitsen vi hade då inför avslutningen. Då minns jag att även Sektion B var på plats och körde spelning.  Jag tror att det följet låg på ca 2 000 personer och att det då var det största följet i Kalmar, säger han till Djurgårdens hemsida.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.