Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rasmus Bengtsson avslutar karriären

Rasmus Bengtsson bröt nyligen kontraktet med Malmö FF.
Nu väljer han att avsluta fotbollskarriären.
Rasmus Bengtsson. Arkivbild.
Rasmus Bengtsson. Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter lång tids spekulation meddelade Malmö i början på mars att man bryter kontraktet med trotjänaren Rasmus Bengtsson.

Beslutet föranleddes av en fjolårssäsong där relationen med tränaren Jon Dahl Tomasson bröt samman och 34-åringen sattes i frysboxen.

– Avslutet blev inte som jag ville och det blev som det blev med tränaren. Det som känns surt är att han kommer att vara borta från Malmö FF om något år och inte ha något med klubben att göra, medan min relation med Malmö FF alltid kommer att vara densamma hela livet. Min relation med supportrar och klubben har inte förändrats alls, säger han till Expressen.

Bengtsson bekräftar att han haft anbud, både i allsvenskan och utomlands, men att han trots det väljer att tacka för sig.

– Det blev kanske inte det slutet om jag ville, men det blev ändå ett avslut i Malmö FF och jag har haft svårt att se mig fortsätta i någon annan klubb i Skandinavien med tanke på allt jag fått uppleva med MFF, säger han.

Försvararen, som är fostrad i Malmö FF, spelade i a-laget mellan 2015 och 2020. Dessförinnan har han representerat Trelleborg, tyska Hertha Berlin och nederländska Twente.

Fakta: Rasmus Bengtssons karriär

Tre SM-guld med Malmö FF (2016, 2017 och 2020).
Tre cuptitlar med Twente (2011, 2011 och 2012).
Fyra A-landskamper.
13 U21-landskamper.
Klubbar: Trelleborgs FF (2006–2009), Hertha Berlin (2009–2010), Twente (2010–2015), Malmö FF (2015–2020).

Läs mer