Annons

Prövningen i OS - munskydd hela tiden

OS • Publicerad 27 november 2020
Munskydd blir obligatoriskt under OS i Tokyo. Arkivbild.
Munskydd blir obligatoriskt under OS i Tokyo. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Bär munskydd hela tiden, utom vid tävling och måltider, och ät snabbt. Det är förlag på regler för de aktiva under sommarens OS i Tokyo.

Enligt Kyodo News, som sajten Insidethegames tagit del av, ska spridningen av covid-19 stoppas genom att alla deltagare ska bära munskydd hela tiden utom när de tävlar eller äter. Det blir säkert en utmaning eftersom det brukar vara extremt varmt i juli-augusti i Tokyo.

Annons

För att det inte ska bli för trångt i matsalen i OS-byn får man bara stanna där i 30 minuter för lunch och en timme för lunch eller middag. Och de aktiva ska få menyerna i mobiltelefonerna i förväg för att undvika trängsel i matsalen. Alla inomhusarenor ska också ventileras varje halvtimme.

När det gäller OS-förberedelserna säger nu en representant för OS-organisationen, Yasuo Mori, att testtävlingar ska återupptas i mars. 18 idrotter hann aldrig ha sina testtävlingar i Tokyo innan coronapandemin stängde ner allt i våras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons