Annons

Profiler lämnar KHL – nära spel i Sverige

Färjestad ser ut att få behålla backen och guldhjälten Theodor Lennström och Rögle forwardsstjärnan Daniel Zaar.
Båda köps ut från sina KHL-kontrakt med Nizjnij Novgorod, uppger ryska Sport-Express.
Ishockey • Publicerad 5 juli 2022
Theodor Lennström, till höger, är nära en fortsättning i Färjestad efter att ha brutit sitt ryska kontrakt. Här tillsammans med Jesse Virtanen efter SM-finalvinsten över Luleå. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Båda spelarna avslutade förra säsongen i sina svenska klubbar, på lån från KHL.

Lennström, som spelade OS i Peking med Tre Kronor, var en av de stora hjältarna när Färjestad vann SM-guld efter finalseger över Luleå.

Annons

Bägge hade dock kontrakt i KHL även kommande säsong, men har försökt att komma ur dem på grund av Rysslands krig i Ukraina.

Enligt ryska Sport-Express är det nu klart och tidningen skriver att Färjestad och Rögle ersätter Nizjnij Novgorod för spelarna.

Nära långtidskontrakt

Värmlands Folkblad och Helsingborgs Dagblad uppger att spelarna bara är detaljer från att skriva långtidskontrakt med sina svenska klubbar.

– Som jag sagt hela tiden är vår förhoppning att Theodor Lennström ska spela för Färjestad nästa säsong, i övrigt har jag inga kommentarer. Det är en process som pågår och fram tills att något är helt klart är allt bara spekulativt. Men vårt intresse har inte minskat, vi jobbar för att hitta en lösning, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till Värmlands Folkblad.

Daniel Zaar, som hittills tränat med Rögle under försäsongen, säger till HD om de ryska uppgifterna:

– Jag kan inte kommentera de uppgifterna, men jag hoppas att en lösning är nära.

Skrev nytt kontrakt

Fem svenska spelare sitter fortfarande fast i KHL-kontrakt nästa säsong och backen Robin Press skrev i förra veckan på ett nytt kontrakt med Severstal Tjerepovets. Något som förvånade Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Johan Stark.

– Vi tycker att det är anmärkningsvärt och känns lite märkligt, sade Stark till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons