Annons

Ponsiluoma sexa i VM-genrepet

Martin Ponsiluoma visar form inför skidskytte-VM. Det svenska stjärnskottet kom sexa i distansloppet i världscupen i Antholz.
Skidskytte • Publicerad 22 januari 2021
Martin Ponsiluoma.
Martin Ponsiluoma.Foto: MARCO BERTORELLO/AFP/TT

– Jag är väldigt nöjd, jag tycker att jag håller ihop loppet väldigt bra. Framförallt skyttet är jag väldigt nöjd med, att 18 av 20 skott satt, säger han.

Flera toppåkare hade problem på skyttevallen. Både norske giganten Johannes Thingnes Bø och Simon Eder, Tyskland, sköt bort sig och gick in i mål bakom Ponsiluoma.

Annons

Men ryssen Alexander Loginov sköt fullt och vann. Även norrmannen Sturla Holm Lægereid och fransmannen Quentin Fillon Maillet visade fin form och tog de andra pallplatserna.

Ponsiluoma har varit i bra form hela säsongen. Det här var hans åttonde topp tio-placing och han har som bästa varit tvåa i ett individuellt lopp.

Uppladdning inför VM

Den höga höjden i Antholz var ett problem för flera åkare. Ponsiluoma kände av det, men tyckte inte det skapade alltför stora bekymmer.

– Man märker det framförallt i åkningen, man får inte spränga sig i backarna. Då kan man tappa väldigt mycket tid. Men jag tyckte att det gick bra, säger han.

Planen är att det svenska laget ska stanna kvar på hög höjd för att ladda upp, innan det är dags att åka till VM i Slovenien.

– Formen kommer antagligen bli lite bättre inför VM nu när vi är på hög höjd. Det kommer bli skönt att komma ner på lägre höjd i Pokljuka sen, säger Ponsiluoma.

Tufft för Samuelsson

Sebastian Samuelsson hade en tuff dag på jobbet och kom på 46:e plats efter tre bom.

– Det var jättetufft. Det har aldrig känts så här dåligt varken på träning eller tävling. Det kändes bra de första kilometerna, men sen svarade kroppen inte alls. Jag orkar inte åka. Men jag förstår att det är höjden, så jag är inte orolig, säger han till SVT.

Jesper Nelin, som varit sjuk och suttit isolerad den senaste veckan, hängde med överraskande bra men fick fyra bom i sista skyttet. Han kom på 61:a plats.

Tävlingarna i Antholz är de sista i världscupen inför VM i Slovenien i februari. På lördag kör herrarna stafett, och på söndag avslutar de med masstarten.

Annons

Rättelse: I en tidigare version uppgavs felaktiga placeringar på Sebastian Samuelsson och Jesper Nelin. Rätt ska vara 46:e respektive 61:a plats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons