Annons

Polis döms för dråp på tidigare PL-profil

Fotboll • Publicerad 24 juni 2021
Dalian Atkinson firar ligacuptiteln 1994. Arkivbild.
Dalian Atkinson firar ligacuptiteln 1994. Arkivbild.Foto: Tony Harris/AP/TT

Den tidigare fotbollsspelaren Dalian Atkinson avled 48 år gammal sedan en polis avfyrat en elpistol mot honom i samband med ett ingripande 2016.

Nu döms polisen till 14 års fängelse för dråp, rapporterar BBC.

Annons

Incidenten skedde utanför hans pappas hem. Enligt polisen ska Atkinson ha uppträtt märkligt och uttryckt dödshot samt slagit sönder en glasdörr.

Polisen använde elpistolen sammanlagt tre gånger. De två första misslyckades, men på tredje försöket gav den en ordentlig stöt. Den användes i 33 sekunder – mer än sex gånger längre än vad som är standard.

Den dömde polisen ska också ha sparkat Atkinson i huvudet två gånger. Han har fortsatt hävda att agerandet var nödvändigt och i självförsvar.

Dalian Atkinson avslutade karriären 2001 efter att ha representerat klubbar som Real Sociedad, Fenerbahce och Manchester City. Men han är främst ihågkommen för sin tid i Aston Villa mellan 1991 och 1995. Anfallaren gjorde bland annat mål när Villa vann ligacupfinalen mot Manchester United 1994.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons